Gevulde champignon koppen met courgette, Parmezaanse kaas en sinaasappelrasp
Dit gerecht is leuk als hapje tussendoor of bij een buffet. je kunt het goed voorbereiden en in de oven verwarmen vlak voordat je het serveert.
Ingrediënten
- 4 grote of 8 kleine champignons of portobello
- 1/2 courgette in kleine blokjes gesneden
- 1/2 aubergine in kleine blokjes gesneden
- 1 /2 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas vers voor de vulling geraspt
- 1 eetlepel fijn gemalen walnoten
- rasp van 1 sinaasappelschil / niet te veel raspen alleen de dunne buitenkant
- 1/2 theelepeltje Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas vers voor de topping
- 4 of 8 walnoten om te garneren
- Peper en zout
- Garneren met:
- Rucola sla of kropsla
- Dressing met:
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 3 eetlepels echte honing
- sap van 1/2 sinaasappel
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
Instructies
- Veeg de champignons schoon en haal de steeltjes eruit.
- Neem een koekenpan en verwarm deze voor en doe hierna 2 eetlepels druivenpitolie of zonnebloemolie in de pan.
- Bak hierin vervolgens de champignonkoppen licht bruin en haal ze er uit en leg ze op een platte ovenschaal met de bolle kant naar boven.
- Bak in dezelfde pan eerst de ui en vervolgens de courgette, aubergine, sinaasappelrasp, Provençaalse kruiden en de knoflook.
- Verwarm de hete lucht oven op 170 graden Celsius
- Als dit alles beetgaar is voeg dan de kaas en de gemalen walnoten toe en peper en zout naar smaak.
- Draai de champignons om en vul ze vervolgens met de groenten-kaas vulling en leg hierop de geraspte kaas.
- Zet het geheel in de oven gedurende 10 minuten
- Haal ze daarna uit de oven en garneer ze met de walnoten en serveer ze op een bedje met rucola sla en een beetje dressing
- Bereiding dressing
- Meng de mosterd en de honing met de jus d’orange goed door elkaar met een garde
- Giet hierbij de olijfolie en vermeng di met een garde en breng het op smaak met witte peper uit de molen