Gemarineerde makreelfilet met meiknol en appel

129

Gemarineerde makreel met meiknol en appel

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine makreelfilets zonder graat ca. 50 gram per stuk
  • 1 eetlepel Vaduvan crème Zelfgemaakt zie website
  • basilicum voor de garnering
  • 1 appel granny smith
  • 2 meiknolletjes
  • VOOR DE SAUS
  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel hazelnootolie
  • 1/2 theelepel limoen
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Maak een zoetzuur en breng dit aan de kook en laat ze goed afkoelen, liefst een paar uur van te voren
  • Snijdt de makreelfilets in de lengte doormidden en haal de graatjes eruit
  • Leg de makreelfilets in de marinade als ze koud is gedurende 2-3 uur. Langer mag ook
  • Snijdt de appel en meiknol op de mandoline in dunne plakjes van ca. 2 cm diameter per persoon 7 plakjes meiknol en 6 plakjes appel
  • Maak een 2de zoetzuurmengsel en breng dit ook aan de kook
  • Als het kookt, dan de meiknol en de appel erin en 1/2 minuut laten koken en afzetten
  • Na 1 uur de plakjes uit het kookvocht halen en uit laten lekken en alvast 7 plakjes meiknol en 6 plakjes appel dakpansgewijs naast elkaar leggen, zolang als de makreelfilet is
  • Laat het afkoelen en leg hierin de filets gedurende 2-3 uur
  • HET GERECHT
  • De makreelfilets uit de marinade halen en droogdeppen
  • Op het bord leggen en hierop de plakjes appel en vervolgens meiknol leggen
  • Afgarneren met basilicum, tomaatjes, paprikapoeder
  • SAUS
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak
  • Als laatste aan tafel de hazelnootroomsaus serveren
Gang: Amuse, Diner, Lunch, Salade, Vooraf
Keuken: Belgisch, Deens, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans, Spaans, Zweeds
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht