Gemarineerde makreel met meiknol en appel
Ingrediënten
- 2 kleine makreelfilets zonder graat ca. 50 gram per stuk
- 1 eetlepel Vaduvan crème Zelfgemaakt zie website
- basilicum voor de garnering
- 1 appel granny smith
- 2 meiknolletjes
- VOOR DE SAUS
- 4 eetlepels slagroom
- 1 theelepel hazelnootolie
- 1/2 theelepel limoen
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Maak een zoetzuur en breng dit aan de kook en laat ze goed afkoelen, liefst een paar uur van te voren
- Snijdt de makreelfilets in de lengte doormidden en haal de graatjes eruit
- Leg de makreelfilets in de marinade als ze koud is gedurende 2-3 uur. Langer mag ook
- Snijdt de appel en meiknol op de mandoline in dunne plakjes van ca. 2 cm diameter per persoon 7 plakjes meiknol en 6 plakjes appel
- Maak een 2de zoetzuurmengsel en breng dit ook aan de kook
- Als het kookt, dan de meiknol en de appel erin en 1/2 minuut laten koken en afzetten
- Na 1 uur de plakjes uit het kookvocht halen en uit laten lekken en alvast 7 plakjes meiknol en 6 plakjes appel dakpansgewijs naast elkaar leggen, zolang als de makreelfilet is
- Laat het afkoelen en leg hierin de filets gedurende 2-3 uur
- HET GERECHT
- De makreelfilets uit de marinade halen en droogdeppen
- Op het bord leggen en hierop de plakjes appel en vervolgens meiknol leggen
- Afgarneren met basilicum, tomaatjes, paprikapoeder
- SAUS
- Meng alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak
- Als laatste aan tafel de hazelnootroomsaus serveren