Gebraden kalfs-ribeye in en uit de oven

444

Gebraden kalfs-ribeye in en uit de oven

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram kalfs-ribeye / friander aan 1 stuk
  • kerriepoeder
  • peper en zout
  • 100 gram roomboter
  • 1/2 dl olijfolie

Instructies

  • Verwarm de heteluchtoven op 160 graden Celsius.
  • Leg het stuk vlees op een platte schaal en peper en zout dit aan beide kanten. Smeer het daarna in met ruim kerriepoeder.
  • Neem een koekenpan en maak de warm. Doe vervolgens de olie en de boter erin en laat de boter lichtbruin uitbruisen. Leg het stuk vlees in de pan en bak dit al slepend door de pan om en om goudbruin en ook de kopse kanten af en toe rechtop zetten.
  • Haal het vlees uit de pan en steek er tot de helft en in het midden van het stuk de temperatuurmeter in en zet de temperatuur op 49 graden Celsius.
  • Als de temperatuur bereikt is het vlees even laten rusten met en stukje aluminiumfolie, maar niet te straks. Anders gaar de ribeye te ver dor.
  • Je kunt het vlees na ca. 5 minuutjes in plakken snijden en serveren.
  • Zorg er ondertussen voor dat alle overige garnituren klaar staan, zoals pasta, groenten en saus.
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Vlees, Vooraf
Keuken: Belgisch, Duits, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht