Gebakken roodbaarsfilet

1.5K

Gebakken roodbaarsfilet

Roodbaars filet is een van mijn favorieten vissoorten om mee te werken. Deze Middellandse zeevis is mooi van structuur en stevig.Mijn techniek is om altijd eerst de roodbaars in te smeren met een druivenpitolie of grillolie welke een hete temperatuur kan hebben.Daarna de viskant te peper en te zouten en daarna op de vel te bakken in een hete droge voorverwarmde pan en af te garen in de oven in ca. 8-10 minuten. Als je deze methode volgt, dan blijft de filet sappig. Bak de vis nooit gaar in de pan, dan wordt ze te droog.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 roodbaarsfilets van 160 gram
  • 2 eetlepels Druivenpitolie of zonnenbloemolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Neem een teflon pan of grillpan en maak deze heet. Controleer of de graten uit de filets zijn. Dit doe je door met je vinger tegen de vleug van de vis over het vlees gedeelte te strijken. Je kunt ze er met een pincet uithalen of met een punttangetje.
  • Peper en zout de filets aan beide kanten. Smeer de roodbaars filets aan beide kanten in met druivenpit olie of zonnebloemolie.
  • Bak de filets eerst met de velkant en na 1 minuut met de vleeskant 1 minuut (vuur temperen) en haal ze dan uit de pan. De vis is nu nog niet gaar. We garen de vis vervolgens in een oven van 180 graden Celsius in 9 minuten.
  • Garneren en serveren: Leg de filet op een verwarmd bord en voeg naar eigen creatie de groenten toe.
Gang: Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Vis, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht