Gebakken meloen met paprikafondue

116

Gebakken meloen met paprikafondue

Gebakken meloen klinkt vreemd, maar is erg lekker. Let wel op dat je de meloen niet te hard bakt, anders verbrandt de suiker en wordt de meloen zwart.
Een vegan of vegetarische variatie kun je hier ook van maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 rijpe meloen
  • 8 plakjes rauwe ham b.v. Coburger- of Parmaham
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote of 2 kleine rode paprika’s
  • Sla soorten als garnering
  • Dressing van 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel frambozenazijn, peper, zout en een beetje honing
  • Takje garnering peterselie of basilicum

Instructies

  • Zet de oven aan op 175 graden en leg op een schaaltje de paprika’s in de oven en bak ze 45 minuten zodat ze gaar is.
  • Laat ze afkoelen ze haal dan het velletje eraf.
  • Haal de paprika’s leeg en snijdt het vruchtvlees in kleine blokjes van 0,5 cm.
  • Meng dit alvast met de dressing.
  • Schil de meloen wat je nodig hebt
  • Snijdt de meloen in 8 of 10 1/2 parten
  • Maak een koekenpan heet en schep de olijfolie in de pan
  • Bak de meloenparten in de olie aan elke kant ongeveer 1 minuut.
  • Verdeel de meloen in de borden en garneer dit met de sla.
  • Leg hierop de gerookte ham en in het midden de rode paprika fondue
  • Garneer het geheel af met een takje basilicum of peterselie
Gang: Bijgerecht, Diner, Lunch, Salade, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans, Spaans

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht