Florentine Vis

1.2K

De garnituurnaam “Florentine”betekend met spinazie. In dit gerecht wordt de witvis vergezeld met gebakken spinazie in roomsaus.

Florentine Vis

De garnituurnaam "Florentine" betekend met spinazie. In dit gerecht wordt de witvis vergezeld met gebakken spinazie in roomsaus.
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg Witvis, zoals schol, wijting, kabeljauw, tong
  • 250 gr verse spinazie harde stelen verwijderen
  • ½ stuks fijn gesnipperd uitje
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden of geperst
  • 2 dl crème fraîche
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Pasta of rijst koken naar wens
  • Maak de vis schoon en verdeel ze in 4 porties en bestrooi ze met peper en zout
  • Was de spinazie en dep ze goed droog
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat hierin 50 gram boter smelten op een matig vuur
  • Fruit het uitje aan en voeg na 3 minuten de knoflook toe.
  • Leg de vis vervolgens in de pan en bak ze aan twee kanten
  • Voeg de room toe en de spinazie en doe de deksel op de pan en laat het geheel 6 minuutjes zachtjes stoven
  • Na 3 minuten even zachtjes de omroeren
  • Op smaak maken met peper en zout en direct serveren
calorieën: 180kcal
Cost: € 10,00
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Vis
Keuken: Belgisch, Frans, Mediteraans
Trefwoord: room, Saus, spinazie, witvis

Did you make this recipe?

Please let me know how it turned out for you! Leave a comment below and tag @tinysalt on Instagram and hashtag it #tinysalt.

Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht