Couscous, tomatenfondue & mozzarella
Ingrediënten
- COUSCOUS
- 100 gram couscous
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepeltje kerrie poeder
- 1 dl verse kippenbouillon op smaak
- Peper en zout
- TOMATENFONDUE
- 2 grote rijpe tomaten
- 1 eetlepel gehakte selderij of dragon
- 1 eetlepel koolzaadolie of olijfolie extra vierge
- peper en zout
- Mozzarella
- 1 eetlepel pesto
Instructies
- Instructies
- COUSCOUS
- Meng de droge couscous met de kerriepoeder en peper en zout en daarna de olijfolie.
- Breng de bouillon met de doperwten aan de kook en giet dit op de couscous. Laat het 5 minuten staan en maak de couscous los met een vork.
- Breng het geheel op smaak.
- TOMATENFONDUE
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en breng ze op smaak met de selderij, koolzaadolie, peper en zout
- Schep het in een vergiet en laat het uitlekken boven een bakje
- Laat het ongeveer een uur uitlekken met eventueel iets zwaars erop, zie foto onderaan
- Het vocht wat overblijft kun je opdrinken
- SERVEREN
- Maak met behulp van een steker een rondje van couscous op het bord
- Doe hetzelfde met een kleinere steker met de uitgelekte tomatenfondue
- Garneer het af met plakjes mozzarella en een beetje pesto
- Als crunch past een bladerdeeg stengel er goed bij
Notities
Voor de pesto zie je hier het recept