Carpaccio van ribeye en avocadocreme

116

Carpaccio van ribeye en avocadocreme

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram gesneden gerookte ribeye of rosbief
  • 1 avocado
  • 1 bosje basilicum
  • 1 theelepeltje citroen of limoen sap
  • peper en zout
  • 12 Parmezaanse koekjes
  • Blaadjes garnering
  • Crunch van gebrande hazelnootjes

Instructies

  • Snijd de avocado door midden en haal de pit uit de avocado. bewaar de pit.
  • Haal het vruchtvlees uit de schil en doe het vruchtvlees in een keukenmachine of prak het zeer fijn met een vork en voeg direct het citroen-limoensap toe om verkleuren tegen te gaan.
  • Haal de blaadjes van de basilicum los van de steeltjes.
  • Hak deze zeer fijn en vermeng dit met de avocado.
  • Je kunt ook alles in een keukenmachine met mes doen en fijn pureren.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Leg de pit die je hebt bewaard in de avocado puree om deze niet te laten verkleuren.
  • Je kunt deze puree gemiddeld 6 uur goed houden zonder dat ze erg verkleurt.
  • Ze blijft nog wel 2 dagen eetbaar.
  • Neem een bord en leg een schepje avocadopuree op het bord en doe dit een aantal keer naar wens (zie foto)
  • Leg hierop een plakje ribeye of rosbief
  • Garneer het af met de kaaskoekjes en gebrande hazelnootcrunch
Gang: Diner, Lunch, Maaltijdsalade, Salade, Vooraf
Keuken: Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht