Carpaccio van ribeye en avocadocreme
Ingrediënten
- 300 gram gesneden gerookte ribeye of rosbief
- 1 avocado
- 1 bosje basilicum
- 1 theelepeltje citroen of limoen sap
- peper en zout
- 12 Parmezaanse koekjes
- Blaadjes garnering
- Crunch van gebrande hazelnootjes
Instructies
- Snijd de avocado door midden en haal de pit uit de avocado. bewaar de pit.
- Haal het vruchtvlees uit de schil en doe het vruchtvlees in een keukenmachine of prak het zeer fijn met een vork en voeg direct het citroen-limoensap toe om verkleuren tegen te gaan.
- Haal de blaadjes van de basilicum los van de steeltjes.
- Hak deze zeer fijn en vermeng dit met de avocado.
- Je kunt ook alles in een keukenmachine met mes doen en fijn pureren.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Leg de pit die je hebt bewaard in de avocado puree om deze niet te laten verkleuren.
- Je kunt deze puree gemiddeld 6 uur goed houden zonder dat ze erg verkleurt.
- Ze blijft nog wel 2 dagen eetbaar.
- Neem een bord en leg een schepje avocadopuree op het bord en doe dit een aantal keer naar wens (zie foto)
- Leg hierop een plakje ribeye of rosbief
- Garneer het af met de kaaskoekjes en gebrande hazelnootcrunch