Carpaccio van gekookte bietjes, gefrituurde bloemkoolroosjes met kerriemayonaise
Ingrediënten
- 200 gram gekookte bieten
- 4 roosjes bloemkool welke 3 minuutjes zijn gekookt met een theelepel kurkuma of kerrie in het water en mee laten koken
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
- 2 eetlepels mayonaise met een mespuntje kerriepoeder of Vaduvan
- Basilicum en/of rucola als garnering
- Broodcroutons als crunch
- Kappertjes als garnering
- Voor het bierbeslag
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 dl bier
- 1 ei
- snuf zout
- mespuntje kerriepoeder
Instructies
- Schil eerst de bieten en spoel ze af onder koud water.
- Snijdt de bieten in dunne plakjes en leg ze direct in de spiegel van het bord. Je kunt dit van te voren doen en afgedekt de borden in de koelkast zetten.
- Maak het bierbeslag door alle ingrediënten door elkaar te mengen met een garde.
- Zet de frituur aan op 180 graden Celsius.
- Garneer de carpaccio af met toefjes kerriemayonaise, kappertjes, rucola, basilicum, Parmezaanse kaas.
- Haal de geblancheerde bloemkool door het bierbeslag en frituur deze goud bruin in ca. 2 minuten.
- Laat de roosjes uitlekken op keukenpapier en leg ze in het midden op de carpaccio.
- Af garneren met de croutons en eet smakelijk!