Carpaccio bonbons

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram ossenhaas of rosbief
  • 1 Tomaat of 4 kerstomaatjes
  • Gemengde slasoorten
  • Parmezaanse kaas
  • Garnering cresse
  • 1 eetlepel pesto
  • ¼ dl olijfolie
  • Scheutje balsamicoazijn
  • Peper / zout

Instructies

  • Snijd van de tomaat het vruchtvlees in kleine blokjes als garnering.
  • Maak een dressing: Meng de olie, azijn, pesto en p/z door elkaar.
  • De gewassen slasoorten droogmaken in b.v. een slacentrifuge.
  • Meng de geplukte slasoorten met de dressing en maak een klein bedje van sla in het midden van een paar plakjes ossenhaas welke rond op een stukje plastic ligt.
  • Maak een bolletje / bonbon van dit pakketje.
  • Strooi er een beetje geraspte kaas op.
  • Leg dit op een bord en giet om dit geheel druppels dressing op het bord.
  • Garneer het geheel af met blokjes tomaat, pijnboompitjes, en een takje kervel of peterselie.
  • Wijnsuggesties: Drink hierbij en glas koele rosewijn, of een lichte beaujolais. Een Zuid-Afrikaanse Chardonnay is ook een prima keuze.
Gang: Brunch, Diner, Lunch, Vooraf
Keuken: Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht