Carpaccio bonbons
Ingrediënten
- 200 gram ossenhaas of rosbief
- 1 Tomaat of 4 kerstomaatjes
- Gemengde slasoorten
- Parmezaanse kaas
- Garnering cresse
- 1 eetlepel pesto
- ¼ dl olijfolie
- Scheutje balsamicoazijn
- Peper / zout
Instructies
- Snijd van de tomaat het vruchtvlees in kleine blokjes als garnering.
- Maak een dressing: Meng de olie, azijn, pesto en p/z door elkaar.
- De gewassen slasoorten droogmaken in b.v. een slacentrifuge.
- Meng de geplukte slasoorten met de dressing en maak een klein bedje van sla in het midden van een paar plakjes ossenhaas welke rond op een stukje plastic ligt.
- Maak een bolletje / bonbon van dit pakketje.
- Strooi er een beetje geraspte kaas op.
- Leg dit op een bord en giet om dit geheel druppels dressing op het bord.
- Garneer het geheel af met blokjes tomaat, pijnboompitjes, en een takje kervel of peterselie.
- Wijnsuggesties: Drink hierbij en glas koele rosewijn, of een lichte beaujolais. Een Zuid-Afrikaanse Chardonnay is ook een prima keuze.