Bloemkool couscous met gebakken pompoen met gebraden kwartel

122

Bloemkool couscous met gebakken pompoen met gebraden kwartel

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram bloemkoolroosjes
  • 250 gram pompoen in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 fijn gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 2 kwartels
  • takjes om te garneren – rucola sla
  • kataifideeg voor de crunch / decoratie
  • radijs voor de decoratie
  • peper en zout
  • druivenpitolie om in te braden
  • roomboter om in te braden en de kwartels te bedruipen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Bak de kataifi op een bakplaat of in een siliconen vormpje als kleine hoopjes/nestjes af in ca. 25 minuten. Maal de bloemkool even in een keukenmachine fijn of hak ze met een koksmes tot de structuur van couscous.
  • Bak de ui in een klein beetje druivenpitolie of zonnebloemolie totdat ze glazig is. Voeg de knoflook toe en een beetje peper en zout.
  • Voeg dan de gesneden pompoenblokjes toe en laat deze gedurende 2 minuutjes meebakken totdat ze beetgaar is. Proef af en toe voor de zekerheid.
  • Schep de pompoen uit de pan en voeg dit bij de bloemkool couscous en breng het geheel goed op smaak.
  • peper en zout de kwartels rondom. Braad dan de kwartels in een passende pa n met druivenpitolie of zonnebloemolie en een klontje roomboter en bedruip de kwartels gedurende 3 minuten op een matig vuur. bewaar de braadjus als extra smaaksaus-jus om over het vlees te gieten na het fileren.
  • Neem alvast 4 borden en verdeel de bloemkool-pompoen couscous op de borden en garneer dit met de ingrediënten zoals op de foto
  • Neem een kleine platte ovenschaal of bord en leg hierop de kwartels en laat ze gedurende 20 minuten gaar worden in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze even iets afkoelen voordat je ze gaat fileren. Als je ze gefileerd hebt dan de kwartelpootje en filet verdelen over de borden en overgieten met een beetje braadjus.

Notities

     
Foto’s: Theo van Houdt
Gang: Diner, Gevogelte, Hoofdgerecht, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht