Bericht bekijken

Bietensaus

Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingredients

  • 1 dl Bietensap Zonnatura of kookvocht uit het vacuumpakje
  • 1 fijn gesnipperd uitje
  • 1 dl Room
  • peper en zout naar smaak

Instructions

  • Fruit het uitje zachtjes aan met een lepel boter of druivenpitolie
  • Blus het af met de bietensap en laat dit inkoken tot een laagje van 2 mm
  • Giet de room erbij en laat het inkoken tot 2/3 of gewenste dikte
  • Op smaak maken met peper en zout

Notes

Je kunt deze saus bij verschillende gerechten serveren.
Pasta’s, gevogelte, varkensvlees en als basis soep.
Gang: Diner, Lunch, Pasta, Saus, Vis, Vlees
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Mediteraans
Diet: Koemelk, Lactose
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht