Bakken van bladerdeeg

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten

Equipment

  • 1 bakplaat met bakpapier of siliconen matje
  • 1 klein kwastje

Ingrediënten

  • Bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 bakje water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Neem een pakje diepvries bladerdeeg, bij voorkeur met roomboter
  • Werk vanuit bijna bevroren toestand
  • Snijdt de plakjes diagonaal doormidden.
  • Leg een half plakje op de bakplaat en smeer deze in met een klein beetje water.
  • Steek uit de over gebleven halve plak een ronde uit of snijdt er een driehoekje uit.
  • Leg deze plak op de ander plak en bestrijk deze dun met eidooier. Zorg ervoor dat je binnen de korstplak blijft en dat je de dooier niet tegen de zijkant aan strijkt. Anders bakt het bladerdeeg niet mooi omhoog.
  • Leg de dekseltjes die je hebt uitgestoken ook op de bakplaat en besmeer deze ook met eidooier.
  • Doe dit met alle plakjes die je nodig hebt.
  • Bak de plakjes in de oven af gedurende 30 – 45 minuten. Kijk naar de kleur, als ze mooi goudbruin is en knapperig is, dan kun je ze uit de oven halen.
  • Bij gebruik voorzichtig de binnen kant van het pasteibakje eruit halen met een mesje.
  • Je kunt deze pasteibakjes een paar dagen van te voren maken en bewaren in een koekblik o.i.d.
  • Maak de bakjes van te voren even 5 minuten warm voordat je ze gaat serveren. Dan zijn ze nog lekker knapperig.

Notities

Afgebakken bladerdeeg

Bladerdeeg met hartige vulling
Gang: Bijgerecht, Brunch, Diner, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Deens, Frans, Hollands, Zweeds, Zwitsers
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht