Baba Canouche

314

Baba Canouche

Baba Canouche is een puree van geroosterde of gepofte aubergine. Baba ganoush is een salade van aubergines die boven houtskool geroosterd zijn. Het is een traditioneel gerecht afkomstig uit de Levant. Het is vooral bekend uit de Libanese en de Syrische keuken. Op smaak gemaakt met tanin (sesampasta), citroensap, olijfolie, knoflook en peper, zout en gerookte paprika. Eenvoudig te maken met behulp van een staafmixer. te gebruiken als spread, topping en smeersel op brood, pita fleatbrood.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten

Equipment

  • 1 Keukenmachine
  • 1 Hete lucht oven
  • 1 Scherp mes
  • 1 Snijplank
  • 1 Mengkom

Ingrediënten

  • 1 Aubergine
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • peper en zout
  • mespuntje gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel tanin
  • mespuntje ras el hanout
  • theelepeltje citroensap

Instructies

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden gedurende 15 minuten
  • Leg de aubergine op het rek midden in de oven met onder het rek een schaaltje om eventueel vocht op te vangen, De aubergine gedurende 30 minuten laten garen.
  • Daarna laten afkoelen uit de oven en de schil verwijderen.
  • Vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een staafmixerbeker of bij een grotere hoeveelheid in de keukenmachine doen en glad pureren.
  • Op smaak maken met peper en zout.
Gang: Bijgerecht, Borrelhapjes, Snack
Keuken: Libanon, Mediteraans
Trefwoord: aubergine
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht