Avocadomousse met scampi’s, komkommer en op de huid gebakken schelvis/dorade.
Ingrediënten
- 1 Rijpe avocado
- 50 gr gepelde scampi’s
- 1 teentje knoflook fijngesneden zonder het pitje
- 1 mespuntje cayennepeper
- Peper en zout
- 1 komkommer
- Croutons van wit of foccacia brood rond of vierkant
- 4 stukjes schelvisfilet of dorade van ca. 40 gr
- 1 eetlepel druivenpitolie
- 2 eetlepels mascarpone
- ½ eetlepel tomatenketchup
- 2 x mespuntje paprikapoeder
- 1 scheutje droge sherry
- Paar druppels worchestersauce
Instructies
- Bak de scampi’s in een beetje olie en voeg de knoflook toe en een beetje peper en zout.
- Laat ze afkoelen in de koelkast en snijd ze daarna in kleine stukjes.
- Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees met een vork een beetje los.
- Knijp een halve sinaasappel uit op deze massa, zodat ze op smaak komt en niet verkleurt.
- Snijd van de komkommer een dun plakje af en steek met een klein stekertje 12 rondjes uit.
- Als je geen stekertje hebt kun je ook kleine vierkantjes snijden.
- Snijd van een halve komkommer kleine blokjes zonder de pitjes.
- Voeg deze aan de avocado toe.
- Voeg nu ook de scampi’s toe en meng alles met een lepel door elkaar en breng het geheel op smaak.
- Schelvis/dorade:
- Zet een bakpan met een teflonlaag op het vuur en laat deze warm/heet worden.
- Smeer de schelvisfilets in met een beetje druivenpitolie of zonnebloemolie.
- Leg de filetstukjes met de huidkant in de pan en laat deze ca. 1 minuut liggen op hoog vuur.
- Daarna omdraaien en de andere kant nog 10 seconden bakken.
- Leg ze op een klein ovenschaaltje en doe de filet vlak voor het serveren nog 3 minuten in de oven van 170 graden Celsius.
- Crème:
- Meng alle ingrediënten door elkaar en maak het op smaak met peper en zout.
- Doe de crème in een spuitzakje.
- Opmaak van het bord:
- Maak van 2 lepels een quenelle van de avocadomousse en leg deze in het midden van het bord.
- Spuit hieromheen 6 of 8 toefjes crème van de mascarpone.
- Plaats hier om en om de croutons en de komkommer en/of cresse op.
- Plaats hierop de gegaarde schelvisfilet en garneer dit af met een takje cresse.
- Op de foto zie je nog een toefje gebakken katafideeg als vogelnestje.