Avocadomousse met scampi’s, komkommer en op de huid gebakken schelvis/dorade.

108

Avocadomousse met scampi’s, komkommer en op de huid gebakken schelvis/dorade.

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 Rijpe avocado
  • 50 gr gepelde scampi’s
  • 1 teentje knoflook fijngesneden zonder het pitje
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • Peper en zout
  • 1 komkommer
  • Croutons van wit of foccacia brood rond of vierkant
  • 4 stukjes schelvisfilet of dorade van ca. 40 gr
  • 1 eetlepel druivenpitolie
  • 2 eetlepels mascarpone
  • ½ eetlepel tomatenketchup
  • 2 x mespuntje paprikapoeder
  • 1 scheutje droge sherry
  • Paar druppels worchestersauce

Instructies

  • Bak de scampi’s in een beetje olie en voeg de knoflook toe en een beetje peper en zout.
  • Laat ze afkoelen in de koelkast en snijd ze daarna in kleine stukjes.
  • Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees met een vork een beetje los.
  • Knijp een halve sinaasappel uit op deze massa, zodat ze op smaak komt en niet verkleurt.
  • Snijd van de komkommer een dun plakje af en steek met een klein stekertje 12 rondjes uit.
  • Als je geen stekertje hebt kun je ook kleine vierkantjes snijden.
  • Snijd van een halve komkommer kleine blokjes zonder de pitjes.
  • Voeg deze aan de avocado toe.
  • Voeg nu ook de scampi’s toe en meng alles met een lepel door elkaar en breng het geheel op smaak.
  • Schelvis/dorade:
  • Zet een bakpan met een teflonlaag op het vuur en laat deze warm/heet worden.
  • Smeer de schelvisfilets in met een beetje druivenpitolie of zonnebloemolie.
  • Leg de filetstukjes met de huidkant in de pan en laat deze ca. 1 minuut liggen op hoog vuur.
  • Daarna omdraaien en de andere kant nog 10 seconden bakken.
  • Leg ze op een klein ovenschaaltje en doe de filet vlak voor het serveren nog 3 minuten in de oven van 170 graden Celsius.
  • Crème:
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en maak het op smaak met peper en zout.
  • Doe de crème in een spuitzakje.
  • Opmaak van het bord:
  • Maak van 2 lepels een quenelle van de avocadomousse en leg deze in het midden van het bord.
  • Spuit hieromheen 6 of 8 toefjes crème van de mascarpone.
  • Plaats hier om en om de croutons en de komkommer en/of cresse op.
  • Plaats hierop de gegaarde schelvisfilet en garneer dit af met een takje cresse.
  • Op de foto zie je nog een toefje gebakken katafideeg als vogelnestje.
Gang: Bijgerecht, Brunch, Diner, Lunch, Vis, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht