Avocado met gegrilde asperges en garnalen

698

Avocado met gegrilde asperges en garnalen

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • citroensap
  • peper en zout
  • 16 grote garnalen of gamba’s
  • 4 witte asperges
  • Cocktailsaus

Instructies

  • Maak de avocado’s schoon en plet een halve avocado tussen twee velletjes plasticfolie met een steelpannetje en besprenkel de avocado plak met citroensap en peper en zout.
  • Maak de vorm rechthoekig of eventueel rond.
  • Leg de plakken in de vriezer en na ca. 3 uur is ze volledig bevroren.
  • Haal ze een voor een uit de vriezer en snijdt of steek ze in de gewenste vorm en leg ze direct op het bord.
  • Blancheer de asperges 4 minuten en gril ze daarna in druivenpit olie of een andere olie om mee te bakken.
  • Bestrooi ze met peper en zout en leg ze op het bord of op de avocadoplak.
  • Schik er de garnalen erbij en giet er een cocktailsaus bij.
  • Garneer het geheel met een cresse of takje kervel, peterselie.
  • Op de foto is er nog een extra gebakken nestje van kataifideeg gebruikt om te garneren.
  • Wijntip: Riesling of Gewurststraminer uit de Elzas.
Gang: Bijgerecht, Brunch, Diner, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht