Avocado met gegrilde asperges en garnalen
Ingrediënten
- 2 avocado’s
- citroensap
- peper en zout
- 16 grote garnalen of gamba’s
- 4 witte asperges
- Cocktailsaus
Instructies
- Maak de avocado’s schoon en plet een halve avocado tussen twee velletjes plasticfolie met een steelpannetje en besprenkel de avocado plak met citroensap en peper en zout.
- Maak de vorm rechthoekig of eventueel rond.
- Leg de plakken in de vriezer en na ca. 3 uur is ze volledig bevroren.
- Haal ze een voor een uit de vriezer en snijdt of steek ze in de gewenste vorm en leg ze direct op het bord.
- Blancheer de asperges 4 minuten en gril ze daarna in druivenpit olie of een andere olie om mee te bakken.
- Bestrooi ze met peper en zout en leg ze op het bord of op de avocadoplak.
- Schik er de garnalen erbij en giet er een cocktailsaus bij.
- Garneer het geheel met een cresse of takje kervel, peterselie.
- Op de foto is er nog een extra gebakken nestje van kataifideeg gebruikt om te garneren.
- Wijntip: Riesling of Gewurststraminer uit de Elzas.