Avocado met een rilette van gerookte zalm

199

Avocado met een rilette van gerookte zalm

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 appel
  • ½ gesnipperde ui
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Peper en zout
  • Garneersla
  • Tuinkruiden als gernering
  • Voor de zalmrilette
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 2 eetl mayonaise
  • 1 eetl kappertjes
  • 1 augurk in kleine stukjes gesneden

Instructies

  • Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit.
  • Haal de schil van het vruchtvlees en snijd dit in kleine blokjes.
  • Schil de appel en snijd deze ook in kleine blokjes.
  • Meng dit alles met de ui, citroen, crème fraîche in een kom.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Rilette van gerookte zalm
  • Snijd de zalm in kleine stukjes
  • Vermeng dit met de kappertjes, augurk, mayonaise en breng het op smaak met peper en zout
  • Schep deze salade midden op een bord en leg hierop de gerookte- of rilette van zalm.
  • Garneer het af met frissé sla en een takje kervel, peterselie of i.d.
Gang: Bijgerecht, Brunch, Diner, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht