Ananastomaat, koolzaadolie, meloen en kaaskoekje

2.3K

Ananastomaat, koolzaadolie en meloen

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote ananastomaat geel of coeur de boeuf tomaat rood
  • 1 rijpe meloen Cantaloup of Chantaise
  • 2 eetlepel koolzaadolie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn – Aceto Balsamico
  • blaadjes basilicum
  • 50 gr geraspte kaas

Instructies

  • Bak 4 kaaskoekjes door middel van 4 hoopjes op een bakplaat uit te strooien in een ronde vorm op bakpapier in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius
  • Snijd 4 plakken van de tomaat en leg p.p. 1 plak in het midden van het bord
  • Verdeel de koolzaadolie over de tomaat en vervolgens een paar druppels witte wijn azijn erbij
  • Snijd de meloen dwars doormidden en haal uit 1 helft de pitjes eruit
  • Lepel met een kleine soeplepel 8 mooie eivormige vormen uit de meloen
  • Leg op iedere plak tomaat 2 stukken meloen rechtop
  • Garneer het af met het kaaskoekje en de basilicum blaadjes

Notities

Ananas tomaat
Gang: Brunch, Diner, Lunch, Vegetarisch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht