Ananastomaat, koolzaadolie en meloen
Ingrediënten
- 1 grote ananastomaat geel of coeur de boeuf tomaat rood
- 1 rijpe meloen Cantaloup of Chantaise
- 2 eetlepel koolzaadolie
- 1 eetlepel witte wijn azijn – Aceto Balsamico
- blaadjes basilicum
- 50 gr geraspte kaas
Instructies
- Bak 4 kaaskoekjes door middel van 4 hoopjes op een bakplaat uit te strooien in een ronde vorm op bakpapier in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius
- Snijd 4 plakken van de tomaat en leg p.p. 1 plak in het midden van het bord
- Verdeel de koolzaadolie over de tomaat en vervolgens een paar druppels witte wijn azijn erbij
- Snijd de meloen dwars doormidden en haal uit 1 helft de pitjes eruit
- Lepel met een kleine soeplepel 8 mooie eivormige vormen uit de meloen
- Leg op iedere plak tomaat 2 stukken meloen rechtop
- Garneer het af met het kaaskoekje en de basilicum blaadjes