Hertebiefstuk gebakken met een krans van aardappelpuree en groene groenten en zuurkoolsaus

140

Hertebiefstuk gebakken met een krans van aardappelpuree en groene groenten en zuurkoolsaus

Porties 4 Personen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukken van ca. 150 gram
  • Roomboter en olijfolie om in te bakken
  • 4 of 5 grote puree aardappelen
  • 1 stronk broccoli
  • en/of 200 gram peultjes
  • en/of 1 pakje groene asperges
  • 4 radijsjes in plakjes gesneden
  • 250 gram zuurkool welke 5 seconden onder de kraan is afgespoeld.
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • Klontje roomboter ca. 25 gram
  • 1 fijn gesneden teentje knoflook
  • 50 gram gewelde rozijnen of ‘Boerenjongens’
  • 1/2 glas witte wijn
  • 4 dl slagroom
  • Peper en zout naar smaak
  • Garnering van Venne cresse peterselie of waterkers

Instructies

  • Maak eerst de aardappelpuree en maak deze op smaak met peper, zout en olijfolie en een klontje roomboter. Zorg dat ze zacht is om op te spuiten.
  • Breng de biefstukjes op smaak met peper en zout . Bak deze in de olijfolie met roomboter. Leg ze op een platte schaal, om ze later in de oven warm te maken. Verwarm de oven minimaal 15 minuten voor op 180 graden Celsius
  • Maak de saus als volgt: Bak de gesnipperde ui in een beetje roomboter goudbruin. Voeg de knoflook en de zuurkool toe en bak dit 20 seconden mee. Blus het af met de witte wijn en laat dit inkoken totdat het vocht is verdwenen. Voeg de room toe en laat dit even een klein beetje inkoken en voeg de gewelde rozijntjes toe met peper en zout. Zet de saus uit en breng deze aan de kook als je bijna het gerecht gaat serveren.
  • Zet de stronkjes broccoli rechtop op de bodem van een kookpan en voeg er een beetje water en zout aan toe zodat de stronkjes 1 cm in het water staan. Zet een deksel op de pan.
  • Nu gaan we het gerecht afmaken. Maak de puree heet en zet het vlees in de oven voor 8 minuten. Zet de broccoli of groene groenten zoals peultjes / groene asperges op het gas en laat deze zachtjes 5 minuutjes stomen. Ondertussen de saus op een laag vuur en de borden warm maken in de oven. Als de puree warm is deze in een spuitzak doen en op de verwarmde borden een mooie krans spuiten. In de krans de zuurkoolsaus scheppen en op de krans de broccoli, snijd de hertenbiefstukjes op de draad in plakken en leg deze op de aardappelpuree en de radijs plakjes rangschikken.
  • Afgarneren met cresse of waterkers. Cresse zijn groene smaakvolle takjes. je kunt ook peterselie of kervel gebruiken.
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht