Bakken van coquilles Saint Jaques

462

Bakken van coquilles Saint Jaques

Bakken van coquilles is een snel klusje. Goed opletten en vlot te werk gaan. Alles goed voorbereiden om het eindresultaat goed te laten slagen.
Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 16 coquilles Saint-Jacques
  • 3 eetlepels druivenpit olie
  • peper en zout

Instructies

  • Zet een pan zachtjes op het vuur om voor te verwarmen
  • Maak de coquilles eerst goed droog tussen keukenpapier
  • Snijd de coquilles door midden zodat er dunne damschijfjes ontstaan
  • Peper en zout de coquilles aan beide kanten
  • Besmeer de coquilles goed met de druivenpit olie
  • Zet het vuur hoog onder de pan en wacht een minuutje totdat de pan goed heet is
  • Bak de coquilles in twee gedeelten
  • Als ze in de pan liggen ba ze dan aan twee kanten goudbruin en houdt ze warm in een schaal met een deksel erop
  • Tip: Zorg er altijd voor dat de saus en het garnituur wat je er bij serveert altijd klaar staat om je borden op te maken.
Gang: Brunch, Diner, Lunch, Vis, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht