Blanke botersaus / Beurre blanc

1.4K

Blanke botersaus / Beurre blanc

Servings 4 Personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 dl visbouillon
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 1 eetlepel nouilly prat
  • 1 fijn gesnipperd sjalotje
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 100 gram roomboter in kleine stukjes gesneden

Instructies

  • Doe de visbouillon, witte wijn , nouilly prat en de sjalotjes in een steelpannetje.
  • Breng dit alles aan de kook totdat je nog maar 3 mm over hebt. Let op het kritieke punt dat het niet donker wordt aan de binnenkant van je pan. Als dit gebeurt giet de overgebleven saus in een ander pannetje.
  • Voeg de crème fraiche toe en breng dit aan de kook.
  • Voeg dan de boter beetje bij beetje al roerend toe met een garde op een laag vuurtje. het mag absoluut niet koken. Dan gaat de saus in de schift.
  • Als de boter allemaal is toegevoegd, breng dan de saus op smaak met peper en zout.
  • Deze saus kun je op het laatst verrijken met fijngesneden tuinkruiden. Serveren bij vis.
Gang: Bijgerecht, Diner, Lunch, Saus, Vis, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht