Blanke botersaus / Beurre blanc
Ingrediënten
- 1 dl visbouillon
- 2 eetlepels witte wijn
- 1 eetlepel nouilly prat
- 1 fijn gesnipperd sjalotje
- 1 eetlepel crème fraiche
- 100 gram roomboter in kleine stukjes gesneden
Instructies
- Doe de visbouillon, witte wijn , nouilly prat en de sjalotjes in een steelpannetje.
- Breng dit alles aan de kook totdat je nog maar 3 mm over hebt. Let op het kritieke punt dat het niet donker wordt aan de binnenkant van je pan. Als dit gebeurt giet de overgebleven saus in een ander pannetje.
- Voeg de crème fraiche toe en breng dit aan de kook.
- Voeg dan de boter beetje bij beetje al roerend toe met een garde op een laag vuurtje. het mag absoluut niet koken. Dan gaat de saus in de schift.
- Als de boter allemaal is toegevoegd, breng dan de saus op smaak met peper en zout.
- Deze saus kun je op het laatst verrijken met fijngesneden tuinkruiden. Serveren bij vis.